menu

Derde editie Lichtfestival Gent verbreekt alle records met 640.000 bezoekers

De derde editie van het Lichtfestival Gent kon rekenen op bijzonder veel belangstelling. In totaal bezochten 640.000 mensen het Lichtfestival, gespreid over vier avonden. Dat is 140.000 meer dan tijdens de editie van 2012.
Niet alleen internationale namen , maar ook jonge ontwerpers, Gentse studenten en kinderen kregen hier presentatiekansen voor een groot publiek. De 44 installaties van 15 buitenlandse en 29 Belgische ontwerpers werden zeer enthousiast onthaald.

Het was een bijzonder drukke editie voor het Lichtfestival en dat zorgde voor de nodige uitdagingen op het vlak van mobiliteit en doorstroming. Door de intensieve voorbereidingen die getroffen werden, verliep de samenwerking tussen alle diensten bijzonder vlot. Daardoor werd het festival ondanks de massale toeloop zonder noemenswaardige incidenten afgesloten. Op vlak van mobiliteit werd intensief samengewerkt met De Lijn en de politie om het verkeer in goede banen te leiden en de bezoekers naar en van het festival te vervoeren. Op de piekavond, zaterdag, moesten extra bussen worden ingelegd en moesten bezoekers geduld opbrengen om thuis te geraken.

Annelies Storms, schepen van cultuur, toerisme en evenementen:
“Ik vind het schitterend dat Gent zoveel mensen heeft samengebracht om te genieten van cultuur. Met het Lichtfestival wil ik cultuur dichter bij mensen brengen, op straat, en kunstenaars presentatiekansen geven voor een breed publiek. Daarin zijn we geslaagd, door een ijzersterke reputatie uit te bouwen.  Dat zien we niet alleen aan de bezoekcijfers, maar ook aan de massale positieve reacties en aan de aandacht van andere lichtfestivals in het buitenland die hier komen scouten. We waren goed voorbereid op een groot aantal bezoekers, en dankzij de goede samenwerking met alle diensten  zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest.”

Deel via #lichtfestival